Over domeinnamen

Domeinen en zoeksystemen
Vroeger toen de zoeksystemen nog maar pas bestonden, maakte het niet echt uit wat voor domeinnaam je had, tegenwoordig is dit totaal anders. Dat komt door de algoritmen die Google, Yahoo en andere zoeksystemen gebruiken. Om vindbaar te zijn bij deze zoeksystemen is de naam van het domein zeker van belang.

Generieke domeinnamen(beschrijvende namen zoals; motoren.nl, zeilboten.nl etc.) maken het namelijk een stuk makkelijker om via de zoeksystemen te worden gevonden. Probeert u het zelf maar, tik de naam in van een product, dienst of service en zie zelf welke resultaten het zoeksysteem levert. De SEO (Search Engine Optimizing) activiteiten geven de handel in domeinnamen een extra impuls.
(bron: ezinearticles)

Internet domeinnamen zijn weer HOT!!
Volgens Warren Adelman, directeur van GoDaddy.com, s’werelds grootste domeinregistratie-orgaan “is de domeinnaam het onroerend goed van de 21e eeuw”. Aldus Warren wordt de economie met toenemende mate voortgedreven door het internet.

Ook mengen zich de investerings en beleggingsmaatschappijen in de markt van domeinnamen. Internet Reit, een firma met meer dan 400.000 domeinnamen in het bezit, is financieel afgedekt door de investeringsmaatschappij van Starbucks voorzitter Howard Schultz’s, Maveron en Perot investeringen.

Sommige grote kopers willen niet dat hun naam bekend wordt gemaakt, uit angst dat zij meer moeten betalen als zij de volgende keer weer een domeinnaam kopen, aldus Jay Finnan, marketing directeur bij Sedo.com

Generieke domeinnamen
Nu ook blijkt dat de traditionele media het moeilijker krijgt en de advertentiebestedingen teruglopen, daar waar je aan de andere kant ziet dat de advertentiebudgetten richting internet in volle gang zijn gezet zal de waarde voor schaarse top-domeinen stijgen. Het blijft nu eenmaal een feit dat als je in het bezit bent van een goede generieke domeinnaam, je minder middelen nodig hebt om een online dienst of business te pluggen.